natječaj htz-a

Nagrađeni najbolji likovni i litrerarni radovi

nagrada (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
14.05.2013.
u 21:55

Ove godine zadana tema nosila je naziv "Ljepote mojeg zavičaja". Natječaj je HTZ sufinancirala sa 30 tisuća kuna, a akciju je koordinirala županijska Turistička zajednica u svim školama i vrtićima Brodsko-posavske županije.

SLAVONSKI BROD - Na svečanosti u vijećnici Brodsko-posavske županije dodjeljene su nagrade i priznanja učenicima osnovnih škola i dječjih vrtića za najbolje likovne i literarne radove u natječaju \"Volim Hrvatsku 2013\", koju Hrvatska turistička zajednica uspješno provodi već po četrnaesti put. Ove godine zadana tema nosila je naziv \"Ljepote mojeg zavičaja\". Natječaj je Hrvatska turistička zajednica sufinancirala sa 30 tisuća kuna, a akciju je koordinirala županijska Turistička zajednica u svim školama i vrtićima Brodsko-posavske županije. Autorima nagrađenih radova i njihovim mentorima, školama i vrtićima nagrade i priznanja je uručio župan Danijel Marušić.

Prva nagrada u kategoriji likovnih radova pripala je učenicama sedmog razreda Osnovne škole \"Ljudevit Gaj\" iz Nove Gradiške, Ivani Gubić i Martini Šandrović, a druga Mihaeli Marinić, učenici osmog razreda Osnovne škole \"August Šenoa\" iz Gundinaca. Treće mjesto podijelili su učenici 2. razreda Osnovne škole \"Dr. Stjepan Ilijašević\" iz Oriovca Jelena Andrić, Rafael Andrić i Gabrijel Krijan. Najbolji rad u literarnoj kategoriji napisala je Antonija Karakaš, učenica sedmog razreda Osnovne škole \"Ivan Meštrović\" iz Sibinja. Bernardi Čikardić učenici petog razreda Osnovne škole \"Antun Mihanović\" iz Nove Kapele pripalo je drugo mjesto, a treće je mjesto osvojio Krešimir Petić učenik osmog razreda Osnovne škole \"Josip Kozarac\" iz Slavonskog Šamca.

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije za likovne je radove nagradila i djecu vrtića, a za najbolji rad po mišljenju žirija nagrađena je šestogodišnja Ana Zekušić iz slavonskobrodskog Dječjeg vrtića \"Ivana Brlić Mažuranić\". Drugo mjesto pripalo je sedmogodišnjim vršnjacima Mariji Tot, Emi Katičić i Jakovu Petroviću iz dječjeg vrtića Nova Gradiška, a treće šestogodišnjoj Lidiji Kondžić iz vrtića \"Ivana Brlić Mažuranić\" Slavonski Brod.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije